Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g416g117kcal2.5g24.8g0.8g10.4g
Sipuli (kuorittu)320g87kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Basilika, tuore641g256kcal19.9g32g5.1g25g
Soijakastike 231g139kcal11.9g21.9g0.2g0g
Vesi641g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g1281g4138kcal640.5g384.3g6.4g70.5g
Rypsiöljy 288g2549kcal0g0g288.2g0g
Tomaattimurska 3203g942kcal17.9g169.7g6.4g60.9g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki641g961kcal6.4g38.4g83.3g4.5g
Mustapippuri 19g54kcal2.1g7.4g0.6g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g18483kcal1410.8g1387.8g783.2g363.6g
Valittu annoskoko7680g9241kcal705.4g693.9g391.6g181.8g
Annoskoko puolitettuna3840g4621kcal352.7g347g195.8g90.9g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466