Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1197g507kcal117.4g4.8g1.2g0g
Sokeri 1995g8097kcal0g1992.8g0g0g
Flora Vanilla 12%2494g4738kcal112.2g399g299.2g0g
Puolukka 1995g774kcal8.8g135.6g10g51.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g28232kcal476.8g5064.4g620.8g103.8g
Valittu annoskoko7680g14116kcal238.4g2532.2g310.4g51.9g
Annoskoko puolitettuna3840g7058kcal119.2g1266.1g155.2g26g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133