Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 31g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Sipuli 3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kevytkerma13g15kcal0.4g0.6g1.3g0g
Valkoviini kuiva 6.3g4.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g1.6g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g2.5g6.3kcal0.6g0g0.4g0g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana155g77kcal2.8g2.6g5g1.2g
Valittu annoskoko78g39kcal1.4g1.3g2.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal0.7g0.7g1.3g0.3g
Arvot/100g100g50kcal1.8g1.7g3.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402