Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 5g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kaali, paistettu 3.4g2.8kcal0g0.1g0.2g0.1g
Sipuli, paistettu 1.6g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria6.3g8.1kcal0.8g0.1g0.6g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 22g12kcal0.3g2.9g0g0.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g0.9g3.7kcal0g0.2g0.3g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g71kcal2.4g7.6g3.4g0.8g
Valittu annoskoko78g35kcal1.2g3.8g1.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g18kcal0.6g1.9g0.9g0.2g
Arvot/100g100g45kcal1.5g4.9g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777