Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi904g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)271g54kcal0g17.6g0g0g
Valkopippuri 18g51kcal1.9g7.7g0.4g4.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g1447g926kcal50.6g2.9g361.7g0g
Voi 4521g32797kcal53.8g18.1g3675.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton543g114kcal1.6g8.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15408g67884kcal215.8g110g8075.6g10.4g
Valittu annoskoko7704g33942kcal107.9g55g4037.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna3852g16971kcal54g27.5g2018.9g2.6g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164