Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2808g1292kcal89.9g134.8g42.1g0g
Hiiva 281g209kcal36.8g3.1g1.1g19.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%169g421kcal23.6g18.5g9.4g82.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti371g1853kcal92.3g123.4g106.8g105.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1573g4560kcal157.3g896.4g36.2g314.5g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g2190g7666kcal284.7g1533.2g46g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl337g2797kcal0g0g337g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15456g37598kcal1369.2g5418.8g1157.2g1043.6g
Valittu annoskoko7728g18799kcal684.6g2709.4g578.6g521.8g
Annoskoko puolitettuna3864g9400kcal342.3g1354.7g289.3g260.9g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761