Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)959g259kcal12.5g46g1.9g16.3g
Peruna, punnittu kuorineen 959g621kcal15.3g126.4g1.6g8.1g
Porkkana 959g313kcal5.9g53.3g1.9g24.4g
Paistijauheliha nauta 5%3835g4948kcal797.7g0g191.8g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g27kcal1g3.7g0.3g2.5g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa959g2876kcal220.5g0g220.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15456g18087kcal2105.8g458.8g836g102.6g
Valittu annoskoko7728g9044kcal1052.9g229.4g418g51.3g
Annoskoko puolitettuna3864g4522kcal526.5g114.7g209g25.7g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794