Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1600g11365kcal12g6.4g1280g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1560g5460kcal187.2g1107.6g32.8g46.8g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka40g160kcal0g39.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2400g816kcal4.8g170.4g7.2g43.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g31.8g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15480g45964kcal564.6g4841.2g2733g180.4g
Valittu annoskoko7740g22982kcal282.3g2420.6g1366.5g90.2g
Annoskoko puolitettuna3870g11491kcal141.2g1210.3g683.3g45.1g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272