Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4670g948kcal28g177.4g14g65.4g
Valkoviini kuiva 234g160kcal0.7g1.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g327g92kcal2g19.4g0.7g8.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g51g53kcal4.1g8.4g0.3g1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g47g411kcal0g0g46.7g0g
Vesi1868g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)140g140kcal10.5g23.8g0.7g2.9g
Sokeri 56g227kcal0g56g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g70g67kcal2.9g11.9g0.1g0g
Basilika, tuore 47g13kcal1.5g0.5g0.4g0.7g
Kuohukerma,valio,2dl234g794kcal4.7g7g81.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15484g5810kcal108.8g611.6g289.2g156.4g
Valittu annoskoko7742g2905kcal54.4g305.8g144.6g78.2g
Annoskoko puolitettuna3871g1453kcal27.2g152.9g72.3g39.1g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838