Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 313g49kcal4g3.8g0.6g4.7g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kevytkerma125g150kcal4g5.6g12.5g0g
Valkoviini kuiva 63g43kcal0.2g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g16g14kcal0.5g0.5g1.1g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g25g63kcal5.5g0.3g4.4g0g
Rypsiöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1550g776kcal29.8g25.8g50g11g
Valittu annoskoko775g388kcal14.9g12.9g25g5.5g
Annoskoko puolitettuna388g194kcal7.5g6.5g12.5g2.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402