Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g178kcal0.2g0.1g20g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g83kcal8.2g12.2g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)150g495kcal40.5g0g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1550g3778kcal170.6g480.2g120g26.2g
Valittu annoskoko775g1889kcal85.3g240.1g60g13.1g
Annoskoko puolitettuna388g944kcal42.7g120.1g30g6.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570