Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1607g11418kcal12.1g6.4g1286g0g
Sokeri 1025g4159kcal0g1023.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1567g5485kcal188.1g1112.8g32.9g47g
Kananmuna kuoreton 442g631kcal55.3g1.3g45.3g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)603g199kcal19.9g29.5g0g0g
Leivinjauhe 40g71kcal2.1g15.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka40g160kcal0g39.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2411g820kcal4.8g171.2g7.2g43.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g32g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g46178kcal567.4g4863.8g2745.6g181.2g
Valittu annoskoko7776g23089kcal283.7g2431.9g1372.8g90.6g
Annoskoko puolitettuna3888g11545kcal141.9g1216g686.4g45.3g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272