Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 29g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 4.9g29kcal1.1g0.6g2.4g0.3g
Kauralese 2.9g11kcal0.5g1.3g0.2g0.5g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 1.7g6.6kcal0.7g0.8g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Grahamjauho 16g53kcal1.7g9.8g0.4g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g376kcal11.8g51.8g11.6g6.6g
Valittu annoskoko78g188kcal5.9g25.9g5.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna39g94kcal3g13g2.9g1.7g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.2g7.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785