Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 32g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.6kcal0.3g0.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.6g11kcal0.3g2g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.5g0.5g1.3g
Siirappi 1.3g3.9kcal0g1g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g325kcal9g59.6g4.6g3.6g
Valittu annoskoko78g163kcal4.5g29.8g2.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna39g81kcal2.3g14.9g1.2g0.9g
Arvot/100g100g208kcal5.8g38.2g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206