Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g10.9g0.2g0.5g
Sokeri 10g41kcal0g10.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 16g112kcal0.1g0g12.6g0g
Mustikka24g8kcal0.1g1.5g0.1g0.8g
Kananmuna kuoreton 4.4g6.3kcal0.6g0g0.5g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g446kcal4.8g46.2g26.8g2.6g
Valittu annoskoko78g223kcal2.4g23.1g13.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g112kcal1.2g11.6g6.7g0.7g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796