Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu7.1g9kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 15g62kcal0g15.2g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos19g64kcal0.5g15.2g0.1g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.9g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g8.9g64kcal0.1g0.1g7.1g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 12g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 3.3g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g457kcal4.4g69.2g17.6g0g
Valittu annoskoko78g228kcal2.2g34.6g8.8g0g
Annoskoko puolitettuna39g114kcal1.1g17.3g4.4g0g
Arvot/100g100g293kcal2.8g44.4g11.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813