Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.2g0.2g0.7g
Voi 14g99kcal0.2g0.1g11.1g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 19g7.4kcal0g1.6g0g0.3g
Kananmuna 50g(kpl)4.8g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Maito, Kevyt7.2g3.3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g474kcal5.6g58.2g23.6g2g
Valittu annoskoko78g237kcal2.8g29.1g11.8g1g
Annoskoko puolitettuna39g119kcal1.4g14.6g5.9g0.5g
Arvot/100g100g304kcal3.6g37.3g15.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478