Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g10g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 20g102kcal0.8g10.6g6.1g1.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g4g2.5kcal0.1g0g1g0g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)40g135kcal0.9g1.2g13.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g518kcal3.6g33.2g42g2.2g
Valittu annoskoko78g259kcal1.8g16.6g21g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g130kcal0.9g8.3g10.5g0.6g
Arvot/100g100g331kcal2.3g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916