Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 38g31kcal0.6g6.5g0g1.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)11g3.4kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g5.6g6.8kcal0.2g0.2g0.6g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g4.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g85kcal2g14.8g1.2g2.6g
Valittu annoskoko78g43kcal1g7.4g0.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g21kcal0.5g3.7g0.3g0.7g
Arvot/100g100g54kcal1.3g9.5g0.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600