Kessun kuivalihatangot

Leikkaa läskitön liha syiden suuntaisesti sormen paksuisiksi suikaleiksi.

Marinoi esim.

chilikastike-öljy-seoksessa yön yli kulhossa jääkaapissa.

Pyyhi lihat paperilla, ja aseta sähköuuniin ritilälle.

Ritilän alle kannattaa asettaa uunipelti leivinpaperin kanssa, koska kuivatuksen aikana lihasta valuu nesteitä.

Jätä kuitenkin ilmatilaa.

Uuni 50 asteeseen ja suuluuku raolleen.

Kiertoilma päälle, ja sitten vaan odottelet muutaman tunnin.

Halutessaan tankoja voi lisäsuolata pyyhkimällä ne lopuksi suolaliuoksella ja antamalla kuivua lisää.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 44 grammaa

Keskikessu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanfilee 70g86kcal14.9g0g2.9g0g
Chilikastike original, Felix3.5g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g241kcal30g1g12.8g0g
Valittu annoskoko78g120kcal15g0.5g6.4g0g
Annoskoko puolitettuna39g60kcal7.5g0.3g3.2g0g
Arvot/100g100g154kcal19.2g0.6g8.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=170419