Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 41g16kcal0.4g2.8g0.1g1g
Valkosipuli 1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 16g50kcal1.6g2.2g3.9g0.3g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g8.2g21kcal1.3g0.1g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g188kcal7.2g12.8g11.2g3g
Valittu annoskoko78g94kcal3.6g6.4g5.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna39g47kcal1.8g3.2g2.8g0.8g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.2g7.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484