Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 12g5.2kcal1.2g0g0g0g
Sokeri 20g82kcal0g20.3g0g0g
Flora Vanilla 12%25g48kcal1.1g4.1g3g0g
Puolukka 20g7.9kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g287kcal4.8g51.6g6.2g1g
Valittu annoskoko78g144kcal2.4g25.8g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g72kcal1.2g12.9g1.6g0.3g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133