Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 27g20kcal0.5g4.1g0.1g0.3g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 27g37kcal5g0g1.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)17g10kcal0.2g0.8g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g138kcal11.4g10.4g5.4g0.8g
Valittu annoskoko78g69kcal5.7g5.2g2.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g35kcal2.9g2.6g1.4g0.2g
Arvot/100g100g89kcal7.3g6.7g3.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258