Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g15g3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 4.4g0.6kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki12g10kcal1.5g0.2g0.2g0g
Hunajameloni kuorittu 10g3.8kcal0.1g0.8g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 5.9g2.1kcal0.3g0.1g0g0.1g
Saksanpähkinä 2.1g14kcal0.3g0.1g1.3g0.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g1.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g14g12kcal0.9g2.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 10g14kcal1.2g0g1g0g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g150kcal9g8.6g8.2g1.4g
Valittu annoskoko78g75kcal4.5g4.3g4.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g38kcal2.3g2.2g2.1g0.4g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004