Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)52g180kcal6.2g35.5g1g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.3g39kcal0g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g437kcal12.4g71g10.6g5.2g
Valittu annoskoko78g219kcal6.2g35.5g5.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna39g109kcal3.1g17.8g2.7g1.3g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462