Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g132kcal0.2g0.1g14.8g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 1.7g6.8kcal0.1g1.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g19g115kcal4.6g1.3g10.4g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 12g40kcal0.2g0.4g4.3g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl2.2g14kcal0.3g0.1g1.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g10g16kcal0g3.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g684kcal14g15g64.4g0.2g
Valittu annoskoko78g342kcal7g7.5g32.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna39g171kcal3.5g3.8g16.1g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.6g41.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223