Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki11g6.2kcal0.9g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g22g19kcal0.2g4g0.1g0.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 7.9g56kcal0g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g389kcal8g53.8g15g2g
Valittu annoskoko78g195kcal4g26.9g7.5g1g
Annoskoko puolitettuna39g97kcal2g13.5g3.8g0.5g
Arvot/100g100g249kcal5.1g34.4g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596