Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 30g13kcal3g0.1g0g0g
Liivate 2.6g9kcal2.2g0g0g0g
Hermesetas-jauhe1.7g5kcal0g1g0g0.7g
Vesi43g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g54kcal10.4g2.2g0g1.4g
Valittu annoskoko78g27kcal5.2g1.1g0g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g14kcal2.6g0.6g0g0.4g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954