Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.9g0.4g1.2g
Sokeri 15g60kcal0g14.9g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 8.8g61kcal0.1g0g6.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g4.1kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g5.8kcal0.6g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g509kcal8.6g83.6g14.8g3.4g
Valittu annoskoko78g255kcal4.3g41.8g7.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna39g127kcal2.2g20.9g3.7g0.9g
Arvot/100g100g325kcal5.5g53.5g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780