Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki12g6.9kcal1g0.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 1g3.2kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 5.9g22kcal0.9g3.4g0.4g0.6g
Vehnälese, Liperin mylly1.2g1.8kcal0.2g0.1g0.1g0.7g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g3.2g10kcal0.4g2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 22g76kcal2.2g15.4g0.3g0.8g
Rypsiöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g263kcal9.4g44.6g4.4g5g
Valittu annoskoko78g132kcal4.7g22.3g2.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna39g66kcal2.4g11.2g1.1g1.3g
Arvot/100g100g168kcal6g28.5g2.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558