Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 53g13kcal1g1.2g0.2g1.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 16g10kcal0.5g0.8g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste5.3g19kcal1.5g0.1g1.5g0g
Rypsiöljy 0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g127kcal6.4g6.4g8.2g2.6g
Valittu annoskoko78g64kcal3.2g3.2g4.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g32kcal1.6g1.6g2.1g0.7g
Arvot/100g100g82kcal4.1g4.1g5.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130