Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2g14kcal0g0g1.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen24g7.9kcal0.8g1.2g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki8g4.5kcal0.7g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.2g29.2g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g342kcal12g61.6g4.2g3.2g
Valittu annoskoko78g171kcal6g30.8g2.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna39g86kcal3g15.4g1.1g0.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567