Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 13g10kcal0.2g2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.3g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis10g11kcal2.2g0g0.3g0g
Emmental juustoraaste, lidl2.3g8.6kcal0.7g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g63kcal6.2g4.6g2g0.4g
Valittu annoskoko78g31kcal3.1g2.3g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna39g16kcal1.6g1.2g0.5g0.1g
Arvot/100g100g40kcal4g2.9g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312