Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi51g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 15g5.9kcal0.1g1g0.1g0.4g
Sokeri 4.3g18kcal0g4.3g0g0g
Mannasuurimo 7.6g24kcal0.8g4.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g95kcal1.8g20.4g0.4g1.4g
Valittu annoskoko78g48kcal0.9g10.2g0.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g24kcal0.5g5.1g0.1g0.4g
Arvot/100g100g61kcal1.2g13.1g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423