Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g20g147kcal0g0g16.3g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.3g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kaurahiutale 16g60kcal2.3g9.1g1.2g1.6g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 7.9g3.1kcal0g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g657kcal6.4g72.8g36.4g3.6g
Valittu annoskoko78g329kcal3.2g36.4g18.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna39g164kcal1.6g18.2g9.1g0.9g
Arvot/100g100g420kcal4.1g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536