Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow11g59kcal0.1g0.1g6.4g0g
Kananmuna kuoreton 5.9g8.4kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 21g7.6kcal0g1.5g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 4.8g3.6kcal0g0.8g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow5.3g29kcal0g0g3.2g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.1g0g0g
Ruishiutale 10g28kcal0.8g5g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g422kcal5.4g48.8g21g4.4g
Valittu annoskoko78g211kcal2.7g24.4g10.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna39g106kcal1.4g12.2g5.3g1.1g
Arvot/100g100g270kcal3.5g31.2g13.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324