Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 11g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Palsternakka 5g3.2kcal0g0.6g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.9g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.5g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 13g5.2kcal0g1.1g0g0.2g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g5g11kcal1.2g0g0.7g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g1.7g2.3kcal0g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g59kcal3g6g2g1.6g
Valittu annoskoko78g29kcal1.5g3g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g15kcal0.8g1.5g0.5g0.4g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.8g1.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712