Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g265g125kcal8.2g10.6g5.3g0g
Siirappi 111g336kcal0.1g82.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 44g133kcal3.8g24.3g0.8g6.1g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g52g181kcal7g33.9g1.5g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 172g592kcal17.6g120.7g2.1g6g
Hiiva, 50g27g16kcal3.5g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)64g241kcal7.4g49g1.4g9.1g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)40g102kcal6.6g13.6g2.4g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g3451kcal108.4g670g27.2g71.8g
Valittu annoskoko780g1726kcal54.2g335g13.6g35.9g
Annoskoko puolitettuna390g863kcal27.1g167.5g6.8g18g
Arvot/100g100g221kcal6.9g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183