Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200g1421kcal1.5g0.8g160g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2400g792kcal79.2g117.6g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki800g448kcal68g40g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4160g14274kcal423.9g2912g49.9g145.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15600g34167kcal1197.6g6145.2g424.6g318.8g
Valittu annoskoko7800g17083kcal598.8g3072.6g212.3g159.4g
Annoskoko puolitettuna3900g8542kcal299.4g1536.3g106.2g79.7g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567