Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 180g136kcal3.4g27.8g0.4g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g45g32kcal0g1.8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)113g96kcal1.1g3.9g7.9g0g
Kasvisliemikuutio 10g30kcal0.9g1.3g2.3g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g795kcal16.6g112.4g22.4g16.8g
Valittu annoskoko788g397kcal8.3g56.2g11.2g8.4g
Annoskoko puolitettuna394g199kcal4.2g28.1g5.6g4.2g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445