Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4800g1155kcal86.9g105.6g14.4g110.4g
Lihaliemikuutio Maggi66g185kcal5.9g4.6g15.2g0.1g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1200g1920kcal32.4g32.4g180g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15744g6553kcal251.8g289.8g419.6g224.2g
Valittu annoskoko7872g3277kcal125.9g144.9g209.8g112.1g
Annoskoko puolitettuna3936g1638kcal63g72.5g104.9g56.1g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871