Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g47g155kcal5.6g31g1.1g3.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu4.7g25kcal1.1g0.8g2.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana159g416kcal13.8g66.2g11.2g8g
Valittu annoskoko80g208kcal6.9g33.1g5.6g4g
Annoskoko puolitettuna40g104kcal3.5g16.6g2.8g2g
Arvot/100g100g261kcal8.7g41.6g7g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152