Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g101g1.3kcal0.3g0g0g0g
Suklaa tumma 201g1038kcal7.8g107.1g62.3g10.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10.1g0g
Sokeri 48g196kcal0g48.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)402g1367kcal8.8g12.5g140.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g5256kcal36.6g335.8g426.2g21.4g
Valittu annoskoko792g2628kcal18.3g167.9g213.1g10.7g
Annoskoko puolitettuna396g1314kcal9.2g84g106.6g5.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916