Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g150g30kcal0.9g5.7g0.4g2.1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 45g5.7kcal0.5g0.4g0.1g0.4g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki120g96kcal15.6g2.4g2.4g0g
Hunajameloni kuorittu 105g38kcal0.7g8.2g0.1g0.8g
Parsakaali brokkoli 60g21kcal2.8g1.2g0.2g1.5g
Saksanpähkinä 21g143kcal3.1g0.7g13.7g3.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g18g13kcal0.4g3g0g0g
Persilja 6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.5g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g138g124kcal8.7g22g0.4g0g
Kananmuna, keitetty 99g141kcal12.4g0.3g10.1g0g
Rypsiöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml15g3.1kcal1.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g1519kcal92.8g88g87.2g17.2g
Valittu annoskoko792g760kcal46.4g44g43.6g8.6g
Annoskoko puolitettuna396g380kcal23.2g22g21.8g4.3g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004