Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 256g1818kcal1.9g1g204.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2560g845kcal84.5g125.4g0g0g
Hiiva 256g191kcal33.6g2.8g1g17.7g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1536g5069kcal414.7g0g368.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3328g11419kcal339.1g2329.6g39.9g116.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15872g38683kcal1747.6g4917.6g1228.6g268.4g
Valittu annoskoko7936g19342kcal873.8g2458.8g614.3g134.2g
Annoskoko puolitettuna3968g9671kcal436.9g1229.4g307.2g67.1g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570