Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2800g4648kcal532g0g280g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g112g101kcal3.4g3.9g7.8g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 2800g0kcal0g0g0g0g
Voi 220g1596kcal2.6g0.9g178.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 280g961kcal28.5g196g3.4g9.8g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1200g464kcal39.6g33.6g18g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix120g60kcal1.8g12g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15896g16844kcal1225.2g527.4g1090.8g33.4g
Valittu annoskoko7948g8422kcal612.6g263.7g545.4g16.7g
Annoskoko puolitettuna3974g4211kcal306.3g131.9g272.7g8.4g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072