Omenapähkinäpaistos

Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 500g178kcal0.8g35.6g0.5g10g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 59g421kcal0.2g0g47.5g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g94g366kcal0.2g91g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Kaurahiutaleita(lidl)63g219kcal8.8g35g4.3g6.3g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g31g191kcal7.8g4.4g15.6g2.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1590g3036kcal43.8g390.2g136.8g40g
Valittu annoskoko795g1518kcal21.9g195.1g68.4g20g
Annoskoko puolitettuna398g759kcal11g97.6g34.2g10g
Arvot/100g100g191kcal2.8g24.5g8.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306258