Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)841g227kcal10.9g40.4g1.7g14.3g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g66g172kcal6.6g6.6g13.2g1g
Porkkana 3003g982kcal18.6g167g6g76.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)3003g901kcal30g120.1g12g6g
Rypsiöljy 81g717kcal0g0g81.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 961g3062kcal234.3g439.2g18.3g85.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15912g12121kcal600.8g1546.6g264.6g366.8g
Valittu annoskoko7956g6060kcal300.4g773.3g132.3g183.4g
Annoskoko puolitettuna3978g3030kcal150.2g386.7g66.2g91.7g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970