Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1200g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 2400g3445kcal231.4g48.7g259.9g5g
Tomaattimurska 960g282kcal5.4g50.9g1.9g18.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g2000g500kcal26g84g4g0g
Soijakastike 60g36kcal3.1g5.7g0g0g
Punaviini 400g282kcal1.2g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15920g11421kcal587.6g616.6g660.6g130.6g
Valittu annoskoko7960g5710kcal293.8g308.3g330.3g65.3g
Annoskoko puolitettuna3980g2855kcal146.9g154.2g165.2g32.7g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424