Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1201g324kcal15.6g57.7g2.4g20.4g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13.1g0.5g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g801g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60.1g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 2402g3448kcal231.6g48.8g260.2g5g
Tomaattimurska 961g283kcal5.4g50.9g1.9g18.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g2002g501kcal26g84.1g4g0g
Soijakastike 60g36kcal3.1g5.7g0g0g
Punaviini 400g282kcal1.2g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g11432kcal588g617.4g661.4g130.8g
Valittu annoskoko7968g5716kcal294g308.7g330.7g65.4g
Annoskoko puolitettuna3984g2858kcal147g154.4g165.4g32.7g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424